Đurević: Prihvat migranata – nemoguća misija

31.05.2018.

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izjavio je Srni da ova lokalna zajednica nema ni snage ni kapaciteta da primi migrante, te da je to nemoguća misija.

„Nezvanične informacije po određenim medijima da bi u Višegradu trebalo da se smjesti oko 1.000 migranata, nisu dobre, jer naša opština nema kapacitete da smjesti toliki broj ljudi“, istakao je Đurević.

On je podsjetio da u Višegradu još postoji kolektivni centar gdje su smještene izbjeglice iz prethodnog rata, te da uskoro počinje izgradnja zgrade sa 40 stambenih jedinica gdje će većina tih raseljenih lica biti smještena.

„Večernje novosti“ objavile su jutros da se u Sarajevu pojavila karta i raspored za smještaj 11.000 migranata u četiri grada Republike Srpske – Banjaluci, Bijeljini, Zvorniku i Trebinju, te opštinama Višegrad i Gradiška.

„Sve više se govori da postoji prećutni plan Savjeta ministara da Republika Srpska primi 11.000 migranata, od kojih bi po 2.500 otišlo u Bijeljinu i Trebinje, 2.000 u Zvornik, po 1.500 u Banjaluku i Gradišku, dok bi 1.000 migranata završilo u Višegradu“, saznaju „Novosti“ od izvora bliskih Savjetu ministara.