Fudbalska kretanja u Rogatici – Kadeti prvaci regije, fudbalerke vicešampione Republike

30.05.2018.

ROGATICA – Ako prvom timu FK Mladost, još uvijek članu Druge fudbalske lige Republike Srpske, ne cvjetaju ruže, kadeti ovog kluba bilježe sve bolje rezultate. To posebno važi za generaciju rođenu 2001. godine koja je upravo okončala takmičenje u Omladinskoj kadetskoj ligi Sarajevsko-romanijskog područja u kojoj su još kadeti Famosa i Slavije iz Istočnog Sarajeva, Romanije sa Pala, Glasinca iz Sokoca, Han-Pijeska, Drine iz Višegrada i Rudog, i osvojili prvo mjesto sa maksimalnih 24 bodova iz sedam utakmica i gol razlikom 28:4 data i primljena gola.

Drugo mjesto osvojili su fudbalske nade Drine, treće Han-Pijeska i tako redom, reče jedan od trenera mladih fudbalera Mladen Simsija uz napomenu da su ovi dječaci veliki potencijal rogatičkog fudbala. U svojoj kategoriji još će „žariti i paliti“, jer ih je većina rođena 2002. i kasnijih godina.

Najzapaženiji među vršnjacima u ovoj kategoriji bio je Darko Karlić koji je postigao 13 golova i on, s obzirom na njegove fizičke predispozicije, nagovještava da stasava budući robusni golgeter.

Simsija se osvrnuo i na posljednju utakmicu Ženskog fudbalskog kluba Mladost u kojoj su se djevojke iz Rogatice na gostovanju kod ŽFK Modriča borile za prvo mjesto i učešće u Premijer ligi BiH. Izgubile su, reče on, sa 0:2 od trenutno bolje i finansijski neuporedivo bogatije ekipe, ali drugo mjesto u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske ravno je podvigu i iznad svih očekivanja. Ovo tim prije što se praktično radi o djevojčicama od kojih je najstarija rođena 2000. a sve ostale zaključno sa 2003. godinom.

One su prvenstvo okončale sa pet pobjeda, dvije izgubljene i jednu neriješenu utakmicu sa omjerom 18 datih i 4 primljena gola.

Golgeter ekipe i jedna od najboljih fudbalerki bila je Tamara Jovičić.