Stigli ruski veslači

SRNA - Jovana Borovčanin - 06. maja 2018. 058.ba

VIŠEGRAD – Oko 20 ruskih veslača, članova Udruženja „Aleksandar Nevski“ iz Sankt Peterburga, stiglo je u Višegrad u okviru veslačke regate od Vrnjačke Banje do Malog Zvornika.

Predsjednik Veslačkog kluba „Jedrina“ Nebojša Marković rekao je da Višegrad ima priliku da ugosti veslače koji veslaju u čast Aleksandra Nevskog.

„Pripremili smo ručak, konak i dobro druženje. Čućemo njihovu kulturu, pjesme i ostvariti pravo prijateljstvo. Sutra će ih posjetiti sveštenstvo Crkvene opštine Višegrad, a planiran je obilazak vojničkog groblja u kojem su sahranjeni ruski dobrovoljci, nakon toga će posjetiti turističke atrakcije grada“, istakao je Marković.

Rukovodilac dječijeg veslačkog kluba iz Sankt Peterburga Igor Kuzmin istakao je da je glavni zadatak pokazati ruskoj djeci Srbiju i Republiku Srpsku.

„Želimo da uživaju sa ljudima i u onome što vide, jer je priroda prelijepa“, rekao je Kuzmin.

Zajedno sa veslačima iz Rusije došli su i članovi Društva za sport na vodi „Zapadna Morava“ iz Trstenika.

„Ovde smo veoma dobro primljeni, družimo se sa članovima Veslačkog kluba iz Srpske i Rusije“, rekao je predsjednik Društva za sport na vodi Dragan Radovanović.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.