„Dan učeničkih postignuća“ u OŠ „Sveti Savo“ u Rogatici

08.06.2018.

NAGRAĐENO PREKO 70 UČENIKA

ROGATICA – Manifestacijom „Dan učeničkih postignuća“, koji je uveden kao „svetkovina“ u osnovnim školama u Republici Srpskoj, u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Rogatici danas je ispraćeno 79 malih maturanata koji su okončali osnovno obrazovanje i dodijeljena priznanja najuspješnijim na međuodjeljenjskim, školskim, opštinskim i regionalnim takmičenjima iz nastavnih predmeta i vannastavnih aktivnosti.

Za učešće na raznim takmičenjima, reče direktorka Škole Snežana Pjevčević, sa više od 90 različitih knjiga nagrađeno je preko 70 učenika od prvog do devetog razreda. Tako je iz srpskog jezika, matematike i vjeronauke nagrađeno po osam učenika. Iz informatike, istorije, geografije, muzičkog, likovnog i tehničkog obrazovanja po četiri i tako do Mihajla Marića iz 6/4 koji je osvojio prvo mjesto na takmičenju učenika u poznavanju saobraćajnih propisa i Nadežde Nerić iz 6/1 koja je bila najbolja iz poznavanja demokratije.

U ovogodišnjoj generaciji malih maturanata 19 je školovanja okončalo sa odličnim uspjehom. Među njima su Selena Lazić i Sara Ninković koje su dobile i diplomu „Vuk Karadžić“. Sari Ninković pripalo i priznanje učenika generacije sa kojim će, kako reče, nastaviti školovanje u gimnaziji opšteg smjera pri Srednjoškolskom centru „27, januar“ u Rogatici.

Da se Sara Ninković proglasi za učenicu generacije nije bilo dileme. Ova vrijedna učenica tokom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja bila je odlična u učenju i primjerna u vladanju. Uz to i kroz vannastavne aktivnosti bila je uvijek za primjer. Njeno prisustvo bilo je primjetno i na manifestacijama u grdu i na području opštine, reče pedagog u Školi Dijana Gojković.

A Sara, uvijek skromna i nasmijana, reče da je zadovoljna nagradom učenik generacije. Pokušaće da i u gimnaziji koju namjerava upisati nastaviti dobro učiti, a o vladanju ne treba ni govoriti. U osnovnoj školi svi predmeti su joj bili podjednako teški i laki, ali, ne zna zbog čega, muzičko obrazovanje nije voljela, ali je i iz njega uvijek imala peticu.

Za „prsa“ iza Sare na kraju osnovne škole stigla je njena razredna kolegica Sekena Lazić. I njoj očito nije bilo teško zaraditi peticu, posebno iz matematike pa otuda želja da srednjoškolsko obrazovanje nastavi u matematičkoj gimnaziji u Beogradu, gdje planira da se nastani njena porodica.

Proglašenje najuspješnijih u školskoj godini na izmaku, bilo je i svojevrsna smotra likovnog i kulturno-zabavnog stvaralaštva učenika .Pred prisutnim učenicima, nastavnicima i roditeljima, pjevalo se, igralo, glumilo, recitovalo… Svoj prilog dali su i učenici škole koji su članovi nekog od ansambala KUD „Stara Gora“ pri istoimenom Udruženju za čuvanje tradicija u Rogatici.

Tako je, uz srećno i uspješno malim maturantima i svim ostalim učenicima Osnovne škole „Sveti Sava“ u Rogatici, okončan još jedan „Dan učeničkih postignuća“ uz nadu da će idući donijeti nove i još bolje rezultate na svim poljima djelovanja.