Konferencija beba u Čajniču

29.06.2018.

ČAJNIČE – U organizaciji Ministarstva porodice, omladine i sporta i pod pokroviteljstvom Opštine Čajniče danas je održana “Konferencija beba”.

Manifestaciju je otvorio načelnik Opštine Čajniče Goran Karadžić.

Zbog lošeg vremena “Konferencija”, koja za cilj ima promociju porodice, povećanje nataliteta i prirodnog priraštaja, održana je u prostorijama Doma kulture “Filip Višnjić”.
Bilo je to divno podne, ispunjeno najmlađim, njihovim igrom, grajom i smijehom.

Svim učesnicima su obezbjeđene majice sa logom manifestacije.

Roditelji ističu zadovoljstvo i mnogi kažu da im je jedan ovakav skup prijao kao pravi predah od svakodnevnice i stresa.

A što se tiče poklona koje su obezbjedili Market ” Sušara”, Butik “Bojana”, Vrtić “Bajka” i DOO “CICEL” njih su dobili Stevan Tadić kao najmlađa beba, Kristina Živković kao najstarija, Nikola Milkanović kao beba sa najviše braće i sestara. Nagrade su dobile i starije bebe pa je tako Jovan Gavrilović najbrži u puzanju, a najspretniji u plesu su Đurđica Kajević i Mihajlo Popović.

Ceromoniju su odlično vodili ljudi iz Vrtića “Bajka” čiji su mališani sve prisutne oduševili svojim nastupom, plesom i maskenbalom.

Marija Cigale, vaspitačica, ali i mama kaže:

“Prezadovoljni smo. Bojali smo se da će nam loše vremenske prilike pokvariti dan, ali baš naprotiv, sve je ispalo odlično. Drago mi je da su roditelji zadovoljni, ali najvažnije je da su djeca, pogotovo bebe uživale u ovom njihovim trenutku. I naravno puna podrška ovoj manifestaciji. Nek nas svake godine bude sve više.”