Mariju Mihajlović primio načelnik opštine

07.06.2018.

RPGATICA – Mariju Mihajlović, učenicu drugog razreda gimnazije u Srednjoškolskom centru „27, januar“ u Rogatici, koja je ovih dana osvojila prvo mjesto i nagradu Crvenog krsta Republike Srpske na temu: „Dijeli sa drugima ono što te čini srećnim“ primio je danas načelnik opštine Milorad Jagodić.

Tim povodom on se ovoj vrijednoj učenici zahvalio na uloženom trudu kojim je doprinijela dobrom glasu opštine uz napomenu da se raduje svakom uspjehu, posebno kad dolaze od mladih i sa područja ove lokalne zajednice. Na taj način oni stvaraju navike za rad i želju za napredovanje, a jedan od načina da to ostvare je i literarno stvaralaštvo u kome je uspjela i Marija.

Za taj uspjeh načelnik je Mariji kao nagradu uručio komplet knjiga u kome je triologija Momira Krsmanovića koju sačinjavaju romani „Krvave ruke“, „Tragom mrtve braće“ i „Kletva mrtve braće“, te knjiga Biljane Spasić „Zašto Srbi nestaju“ i „Legende o Svetom Savi“, a najavio je i skromnu novčanu nagradu koja će uskoro stići na Marijinu adresu.

Marrija se zahvalila načelniku uz obećanje da će nastaviti da piše i čita, Voli naučnu fantastiku, a u posljednje vrijeme rado se druži sa ruskom klasicima.

Prijemu je prisustvovala i Vesna Ristić, sekretar u Opštinskoj organizaciji Crvenog krsta i tom prilikom članske karte Crvenog krsta uručila načelniku Jagodiću i Mariji Mihajlović, koji su tako postali „najmlađi“ članovi ove humanitarne organizacije u kojoj ima mjesta i za mlade i za stare.