Odigrana predstava „Samoubice“

29.06.2018.

ANDRIĆGRAD – Na Vizantijskom trgu u Andrićgradu sinoć je izvedena predstava „Samoubice“ u izvođenju Narodnog pozorišta iz Sombora.

„Ovo je komad koji je bio zabranjen dugi niz godina za vreme komunističke vlade u Rusiji, a krajem sedamdesetih godina postao je jedan od najpopularnijih ruskih dramskih romana“, istakao je režiser Milan Nešković, dodavši da je peti put u Andrićgradu.

Glumac Branislav Jerković naveo je da u predstavi igra samoubicu.

„To je jedan apsurdni komad koji je napisao Nikolaj Erdman, ruski pisac. Priča je o aspurdnoj situaciji kako za jednog nezadovoljnog čoveka, koji je bez posla, okolina pomisli da želi da se ubije i pokušavaju da ga ubede na koji način i zašto treba da se ubije“, istakao je Jerković.

On je dodao da Andrićgrad djeluje čarobno kao festivalski grad, te da je oduševljen onim što je ovdje vidio.

Glumica Minja Peković rekla je da igra ulogu supruge samoubice, te dodala da se u 21. vijeku sve može da iskoristi i na svemu može da se profitira, pa makar to bila i smrt, jer i od toga ljudi prave senzaciju.

„Prvi put sam u Andrićgradu i nisam verovala da će biti autentično i sadržajno. Divno bi bilo da tokom cele godine postoje ovakvi sadržaji, jer bi različiti umetnici voleli da dolaze“, istakla je Pekovićeva.