Dostruko slavlje u Domu zdravlja Rogatica – Novo ime i vozilo

13.07.2018.

ROGATICA – U rogatičkom Domu zdravlja danas je održano dvostruko skromno slavlje. Nakon što je SO-e Rogatica na sjednici održanoj 31. januara ove godine donijela odluku da se, u cilju sjećanja na lik i djelo doktora Zorana Mitrovića, ovoj zdravstvenoj ustanovi dadne njegovo ime, ova odluka je danas provedena u djelo.

Uz odluku SO-e kao osnivača, ovome je prethodila izmjena Statuta i provođenje ostalih zakonskih procedura urađene su table firme sa potrebnim izmjenama prema kojim se od danas Dom zdravlja i zvanično zove Javna zdravstvena ustanova (JZU) Dom zdravlja „Dr Zoran Mitrović“ Rogatica. To je naišlo na opšte zadovoljstvo većine zaposlenih u ovoj javnoj ustanovi i pacijenata koji su se zatekli u prostorijama Doma zdravlja.

Povod za produženo slavlje bila je predaja ključeva od strane načelnika opštine Milorada Jagodića novog sanitetskog vozila za prevoz pacijenata direktoru Doma zdravlja Siniši MIlješiću. Njegova vrijednost je 66,500 maraka bez PDV-a, u čijem finansiranju je učešće Investiciono-razvojne banke Srpske 70, a lokalne zajednice 30 posto.

Radi se o vozilu marke „PEUGEOT BOHER“ sa najsavremenijom opremom koje je nabavljeno u sklopu projekta „Povećanje dostupnosti zdravstvene zaštite stanovništvu opštine Rogatica“. Finansirano je iz sredstava Finansijskog mehanizma za finansiranje projekata integrisanog i održivog lokalnog razvoja u Republici Srpskoj za period 2017/2018. na osnovu Memoranduma o razumijevanju između Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), Ministarstva finansija i Ministarstva lokalne uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Da podsjetimo. Ovo je drugo novo sanitetsko vozilo iste marke i namjene koga je dobila ova zdravstvena ustanova. Prvo je početkom marta došlo kao poklon Vlade Republike Srpske na prijedlog Predsjednika Republike Milorada Dodika.

Sa nova dva vozila koje smo dobili u toku godine u potpunosti je izmijenjen kvalitet voznog parka u našem Domu zdravlja. Time je istovremeno povećana i efikasnost u pružanju usluga u primarnoj pa i sekundarnoj zaštiti stanovništva na području opštine, reče doktor Siniša Milješić, a Milorad Jagodić, koji je uručio ključeve i ovog najnovijeg vozila, poželio je da se ono što rjeđe koristi za prevoz bolesnika, ali da uvijek bude maksimalno spremno za „ne daj Bože“.