Iz FK Mladost Rogatica – „Patak“ opremio bivše saigrače

20.07.2018.

ROGATICA – Nenad Pavlović, koga mnogi poznaju samo po nadimku „Patak“, rođen je u Plješevici kod Rogatice prije 44 godine. Vrlo rano priključio se FK Mladost u Rogatici igrajući u omladinskim selekcijama, a kasnije i za prvi tim.

Sticajem okolnosti otišao je trbuhom za kruhom u Njemačku i morao napustiti Mladost kad joj je mogao najviše davati. Otišao je, ali je nikad nije zaboravio. Otuda i razlog da se uvijek interesovao za zbivanja u i oko kluba i uz svaki dolazak kući u Plješevici, a čini to najmanje dva puta godišnje, posjeti klub i čak za dušu odigra po neku utakmicu makar i sa veteranima koji su ustvari njegovi drugari iz vremena kada je aktivno igrao za Mladost.

Tako je bilo i juče poslije podne. Došao „Patak“ ali ne praznih ruku. Klubu je donio vrlo vrijednu pomoć u kojoj je uz ostalo bio komplet dresova (majice, gaćice i čarape) za 20 igrača, preko 20 fudbalskih lopti i dosta druge opreme vrijedne više hiljada maraka.

I ovoga puta sa starim drugarima odigrao je jednu utakmicu u kojoj su oni nosili dresove koje im je Nenad poklonio.

U prikupljanju pomoći Nenad je izdvajao sredstva iz vlastitog džepa, o čemu nije htio pričati. Ali zato spomenuo je FK Borusia iz njemačkog grada Boholta, gospodina Gertza Tohritena i fudbalskog sudiju, Srbina, Miću Milojevića, koji su aktivno učestvovali u prikupljanju pomoći koju je on poklonio svom bivšem klubu u rodnoj Rogatici.

Nakon što je poklon primio, predsjednik uprave FK Mladost Željko Ćuzulan zahvalio se donatorima uz riječi da „kamo sreće da je više Nenada lakše bi nam bilo raditi i takmičiti se i sa znatno bogatijim timovima“. Posebno hvala, naglasio je Ćuzulan, prijateljima iz FK Borusia iz Boholta. U to ime poslali smo im i posebnu pismenu zahvalnicu od malog ali sa bogatom fudbalskom istorijom FK Mladost iz Rogatice u Republici Srpskoj.

I predsjednik SO-e Đoko Razdoljac, koji je prisustvovao „primo-predaji“ poklona koga je dobio FK Mladost, u ime opštinskih struktura zahvalio se svim koji su doprinijeli da ova pomoć dođe u Rogaticu i pozvao i ostale Rogatičane u dijaspori da se ugledaju na Nenada i pomognu sportistima u rodnom kraju.