Prozivka i u FK Mladost Rogatica – Na okupu 20 fudbalera

17.07.2018.

ROGATICA – Nesuđeni fudbalski trećeligaš Mladost iz Rogatice, koja je ostala u Drugoj ligi, grupa istok, zahvaljujući sticaju okolnosti, prikupila je snage i sa izvjesnim zakašnjenjem počela pripreme za novu sezonu.

Draganu Jovanoviću, novoimenovanom šefu stručnog štaba, koji je zamijenio Slavka Obrenovića, na prvu prozivku i trening koji su sinoć održani, iznad svih očekivanja javilo se 15, a „opravdano“ je izostalo još pet-šest igrača koji su svoje usluge ponudili novom treneru i upravi kluba.

Radi se, reče Jovanović, uglavnom o igračima koji su igrali prošle i ranijih sezona, a tu je i nekoliko mladih iz omladinskog pogona koji konkurišu za neko od mjesta u prvom timu.

Ono što je bitno, dodao je Jovanović, niko do sada nije zatražio ispisnicu a vrata su još otvorena i za dolazak i za odlazak.

Pojačane pripreme, jer je do početka prvenstva ostalo manje od mjesec dana, za novu sezonu, zbog finansijskih teškoća, Mladost će obaviti na terenima Sportsko-rekreacionog centra „9. januar“ u Rogatici.

Problem će i dalje biti nemogućnost dosta igrača da redovno dolaze na treninge, pa i samo odigravanje utakmica. U pitanju su egzistencijalni razlozi – posao, školovanje u drugim mjestima i slično. Ali, što je tu je i nadati se najboljem, reče Jovanović.
Što se tiče uprave kluba, prvoj prozivci i treningu prisustvovao je veći broj članova. Predsjednik kluba Željko Ćuzulan obećao je da će uprava pokušati da stvori uslove koji će omogućiti da se ekipa normalno takmiči, ali uz rad i red, posebno na planu discipline oko dolaska na treninge i odnos prema igri čime se u posljednjoj sezoni Mladost ne može pohvaliti. Po cijenu da se ponovo vratimo u Treću ligu, mora se smanjiti broj žutih i crvenih kartona, rekao je Ćuzulan.