U Rudom počele Petrovdanske svečanosti

10.07.2018.

RUDO – U nedelju 08. jula svečano su otvorene Petrovdanske svečanosti u Rudom. Manifestacija je otvorena u galeriji Doma kulture na izložbi slika Đorđa Stanića iz Užica, a prisutni su nakon toga mogli posjetiti susret pjesnika Jovane Ostojić, Milana Obrenovića, Dragana Paponjka i Radomira Jagodića. Nakon toga Dramski studio „Prosvjeta“ iz Rudog izveo je pozorišnu predstav „Džon Smit princeza od Velsa“.

U ponedeljak su održani turniri u šahu i odbojci na pijesku a u večernjim satima građani su uživali u pozorišnoj predstavi, komediji „Laži me“ u izvođenju glumaca Sandre Bugarski i Aleksandra Dunića.

Danas će u rudom u 17:00h č biti održan turnir u basketu, a u 19:00h istorijski čas povodom 100 godina Prvog svijetskog rata na kojem će učestvovati prof.dr. Borivoje Milošević iz Banjaluke i prof. istoričar Predrag Ostojić. Od 21:00h, na Trgu slobode u Rudom, građane će zabavljati lokalni „Bucko bend“.

U srijedu u 17:00h održaće se turnir u malom fudbalu, a u 18:00h izbor najljepšeg slavskog kolača za opštinsku slavu Petrovdan kao i izbor najljepšeg dvorišta i balkona u Rudom. U 20:00h počeće Međunarodna smotra folklora na kojoj će gostovati društva iz Srbije, Crne gore i BiH.

U četvrtak u 11:45h polagaće se vijenaci na spomen obilježju posvećenom palim borcima u otadžbinskom ratu, a nakon toga u 12:00h biće održana Svečana sjednica SO-e Rudo. Lomljenje slavskog kolača biće obavljeno u 13:00h.