Zatvorena „Višegradska staza“

02.07.2018.

VIŠEGRAD – U Gradskoj galeriji Višegrad u okviru manifestacije „Višegradska staza“ otvorena je izložba slika, grafika i skulptura iz legata ove galerije, a manifestacija je zatvorena koncertom grupe „Legende“.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je „Višegradska staza“ okupila veliki broj učesnika koji su imali priliku da prisustvuju lijepim događajima u ovom gradu, izražavajući zahvalnost svima koji su učestvovali u njenoj organizaciji.

„Nadam se da ćemo i sljedeće godine imati još jednu dobro organizovanu, ljepšu i posjećeniju manifestaciju“, istakao je Đurević.

Direktor Gradske galerije Višegrad Slavko Tuševljak rekao je na otvaranju izložbe da galerija ima veliki legat sa više od 1.000 djela.

„Izloženo je više od 30 radova od 19 umjetnika. To su likovni umjetnici različitog likovnog opusa, skulptori, grafičari, vajari“, istakao je Tuševljak i dodao da galerija na ovaj način daje doprinos „Višegradskoj stazi“.

Načelnik Đurević je rekao da Galerija promoviše kulturu ovog grada predstavljajući djela umjetnika.

On je pohvalio rad ove ustanove, te dodao da očekuje da će ovakvih izložbi biti još mnogo.Povodom zatvaranja „Višegradske staze“, u Sportskoj dvorani u Višegradu sinoć je održan koncert grupe „Legende“, koji je okupio brojne posjetioce.

Solista „Legendi“ Ivan Milinković rekao je da mu je drago što je nakon 17 godina ponovo u Višegradu, ističući da je impresioniran ljepotom Andrićgrada.

On je dodao da mu je veliko zadovoljstvo i čast što su „Legende“ gostovale u ovom gradu i zatvorile „Višegradsku stazu“.

„Višegrad kao mesto sa velikim istorijskim nasleđem nije zapostavio prave vrednosti“, naglasio je Milinković i dodao da je to veoma pohvalno jer se na taj način radi na očuvanju kulturne baštine.

Gitarista, kompozitor i tekstopisac „Legendi“ Zoran Dašić rekao je da svi članovi ovog muzičkog sastava teže ka tome da budu normalni, obični ljudi, koji, kako je naveo, imaju sreće da se bave onim što vole i da to publika prepoznaje.

Na koncertu je nastupila i mlada vokalna solistkinja Katarina Tasić, a prisutnima se obratio i učenik generacije Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ Vasilije Čabarkapa koji je govorio o značaju „Višegradske staze“ koja se održava u čast nobelovca Ive Andrića.