Okončan međunaordni turnir nada košarke – Prvo mjesto Rogatičanima

20.08.2018.

ROGATICA – Kao što smo već pisali u nizu različitih sportskih manifestacija koje su u Rogatici održane povodom krsne slave Preobraženja Gospodnjeg, prošle subote otvoren je dvodnevni turnir košarkaških nada. Okupio je košarkaše rođene 2005. i mlađih godišta iz košarkaških klubova Igokea iz Laktaša, Sokoca, domaćina Mladosti iz Rogatice i Pantera iz Nikšića u Crnoj Gori što je ovom turniru dalo prefiks međunarodni.

Prvog dana sastale su se košarkaške nade Mladosti iz Rogatice i Pantera iz Nikšića. Neočekivano ali sasvim zasluženo i ubjedljivo pobijedili su mladi košarkaši iz Rogatice sa rezultatom 69:45.

U drugoj utakmici istog dana igrali su mladi Sokoca i Igokee. Pobijedile su nade Igokee sa rezultatom 57:42.

Drugog dana turnira, nedjelja sastali su se poraženi iz prvog dana Panter iz Nikšića i Sokolac i pobijedili su Skočani sa 82:49. U borbi za naslov najboljeg igrali su pobjednici iz prvih susreta Mladost – Igokea. Pobijedile su nade Rogatičana sa rezultatom 43:39. i pokazale da za košarku u Rogatici ima nade. Na drugom mjestu je ekipa Igokee, treći su Sokočani, a četvrti gosti iz Nikšića ekipa „Panter“.

Uz to što je ponijela titulu pobjednika turnira, kojoj je pripao pehar organizatora. Mladost je dala i najboljeg igrača. To je Jovan Popović (13).