Posao za 72 nova radnika

14.08.2018.

Saradnja opštine Rogatica i Zavoda za zapošljavanje RS

ROGATICA – Generalni direktor Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske (Zavoda) Miroslav Vujičić danas je potpisao ugovore sa 26 različitih subjekata u Rogatici o zapošljavanju 72 nova radnika po osnovu programa koji se realizuju u toku ove godine.

Među njima je 37 pripravnika sa visokom stručnom spremom, od kojih će 14 staž odrađivati u Opštinskoj upravi, u čije ime je načelnik ove lokalne zajednice Milorad Jagodić, nakon što se zahvalio Zavodu za podršku u oblasti zapošljavanja u obostranom interesu, potpisao ugovor sa Zavodom. Po četiri pripravnika primiće DOO „Pover“, MIB komwerc i dječiji vrtić „Bambi“, tri će primiti Centar za socijalni rad, a ostalih 21 subjekat uglavnom će primiti po jednog pripravnika.

Ostali zaposleni dobiće posao kroz program podsticaja uplaćivanje poreza i doprinosa, dok će po posebnom programu samozapošljavanja i pokratanje vlastitog biznisa 3 radnika iz kategorije porodica poginulih boraca, demobilisanih boraca i RVI i dvije žene iz ruralnih područja riješiti svoj radni status.

Direktor Zavoda Vujičić reče da je u toku ove godine kroz četiri programa zapošlavanja u opštini Rogatica Zavod uložio 410.000 maraka i slijede novi programi.