U susret Preobraženju u Rogatici – Uspjelo „Veče za djecu“

16.08.2018.

ROGATICA – Kada je utvrđivan program manifestacija u okviru sedmodnevnih Preobraženjskih dana u Rogatici, jedna od njih je i „Veče za djecu“, koje je programirano za srijedu, 15. avgusta, kada je i održano.

Poslije njegovog održavanja, u kojoj su učestvovala djeca koja koriste usluge Vrtića „Bambi“ od jaslica do predškolaca pa čak i nekih školaraca, s pravom bi se ova manifestacija mogla nazvati „Veče za djecu i odrasle“, jer je u dupke punoj sali gradskog bioskopa, pošto zbog vremenskih prilika, kako je planirano, nije održana na igralištu malih sportova, bilo u najmanju ruku i odraslih koliko i djece.

Istina, u programu su učestvovala samo djeca i vaspitači iz „Bambija“ i ono što su pokazali bilo je za svaku pohvalu. Počelo je poznatom poemom „Srbine, deca ti se rađala“, preko igrokaza krsne slave i običaje od dolaska gostiju do lomljenja slavskog kolača i brojnih dječijih igara i pjesama koje su prisutni u sali toplo pozdravljali.

Toplo su pozdravljena i djeca iz Dječijeg vrtića „Poletarac“ iz Užica sa kojim su menadžment i djeca iz „Bambija“ već više godine u bratskim odnosima.

Djecu iz „Poletarca“ u Rogaticu je dovela direktorka Veselinka Jovanović i ona su izvela prigodan program za vršnjake iz Rogatice, njihove roditelje i ostale koji su bili prisutni.

Dolazak i program koga su krsnoj slavi naše opštine poklonili naši gosti iz Užica samo je utrt još dublji trag za buduću saradnju dva vrtića, reče direktorica „Bambija“ Nataša Duvnjak.