Uz projekat „Socijalizacija djece u RS“ – Mali „mornari“ kod načelnika opštine Rogatica

06.08.2018.

ROGATICA – U okviru projekta „Socijalizacija djece u RS“, koga provodi Vlada Republike Srpske i resorno ministarstvo, sjutra, 7. avgusta, iz Rogatice će na desetodnevno ljetovanje u Bečiće na moru otići rekordan broj od 26 djece iz socijalno osjetljivih porodica.

Radi se o 16 djece koja na more idu prema odabiru Centra za socijalni rad. Troje djece je iz Udruženja djece sa posebnim potrebama „Rastimo srećno“, troje je iz Udruženja porodica sa četvoro i više djece, troje je uputila Opštinska boračka organizacija i jedno Udruženje ratnih vojnih invalida, od kojih će najveći broj prvi put vidjeti more i kupati se u morskoj vodi.

Roditelje i jedan broj djece koja će poći na more danas je u Sali Skupštine opštine primio načelnik opštine Milorad Jagodić. Tim povodom uz želju da zdravo odu i zdravo se vrate, na čemu je, kako je rekao velika odgovornost dvoje vaspitača iz Centra za socijalni rad, koji će sa njima ići, načelnik im je poželio srećan put da na moru nauče plivati i steknu nova saznanja iz oblasti socijalizacije i prošire krug prijatelja i poznanika što je i cilj ovog projekta koji se provodi već niz godina. Usput je djeci koja su bila na prijemu na ime džeparca, a ostalim preko roditelja, uručio i po 20 evra, što je za 5 evra više nego lani i čak 10 više nego pretprošle i ranijih godina.