Dom za starija lica „Sunce“ u Rogatici – Zahvalnica Medicinskog fakulteta iz Foče

20.10.2018.

ROGATICA – Povodom 25-godišnjice postojanja i 15. oktobra Dana Medicinskog fakulteta u Foči, koji su ovih dana obilježeni svečanom akademijom, putem zahvalnica odato je priznanje pojedincima i ustanovama zaslužnim za doprinos razvoju i afirmaciji ove visokoškolske obrazovne ustanove. Među njima je i Dom za starija lica „Sunce“ iz Rogatice.

Dekan fakulteta profesor doktor Milan Kulić zahvalnicu je uručio direktoru Doma Radomiru Ćućuli. Ona je došla nakon višegodišnje uspješne saradnje na polju obrazovanja studenata druge godine iz odsjeka zdravstvene njege kroz predmet gerijatrija i njega starijih lica.

Nakon prijema zahvalnice Ćućula je, u ime vlasnika Doma Spomenka Kajtaza, rekao da oni u „Suncu“, u kome godine trećeg doba života provodi preko 60 štićenika, imaju razloga da se ponose ovim priznanjem. Prije svega njima je veliko zadovoljstvo da je Medicinski fakultet izabrao baš njihov kolektiv u kome će studenti nakon teorijskog sticati praktično znanje u njihovoj ustanovi. A zahvalnica je došla kao šlag na tortu i oni su radi toga neobično ponosni, posebno događaj koji je poslužio za njeno uručivanje.

Počastvovani smo i time, naglasio je Ćućula, što asistent na Fakultetu Jelena Pavlović koja je posljednjih godina sa studentima dolazila u naš Dom, priprema doktorsku disertaciju o zdravstvenoj njezi starih i iznemoglih lica na primjeru domova za ta lica među kojima je i naša ustanova u Rogatici.