Fočaci opljačkali dvojicu Sirijaca, oteli im 2.000 eura i mobilne telefone

09.11.2018.

FOČA – Fočanska policija rasvijetlila je razbojništvo nad dvojicom Sirijaca i protiv dva lica iz Foče čiji su inicijali I.S. i P.P podnijeće izvještaj nadležnom tužilaštvu, saopšteno je iz Policijske uprave Foča.

Državljani Sirije, čiji su inicijali S.A.A. i S.A.A, prijavili su u ponedjeljak, 5. novembra, oko 20.45 časova da su ih u Dragočavi kod Foče dva nepoznata lica nasilno, uz upotrebu i prijetnju oružjem, uvukla u vozilo “pasat” i ukrali im oko 2.000 evra, manju sumu konvertibilnih maraka, te tri mobilna telefona, nakon čega su im nanijela tjelesne povrede po cijelom tijelu, a potom ih odvezla u Brod na Drini.

Obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje, koji je naredio preduzmanje mjera na rasvjetljavanju krivičnog djela razbojništvo.

Nakon preduzetih operativnih mjera i radnji, policijski službenici pronašli su izvršioce krivičnog djela, lica iz Foče čiji su incijali I.S. i P.P. nad kojima će biti izvršena kriminalistička obrada, a nakon dokumentovanja, nadležnom tužilaštvu protiv njih biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, navodi se u saopštenju.