Izgradnja bazena za kupanje u Rogatici – Druga faza dobro napreduje

14.11.2018.

ROGATICA – Nedavni potpisani ugovor između načelnika opštine Rogatica Milorada Jagodića i direktora AD „Romanijaputevi“ Mirka Pandurevića o izgradnji druge, završne, faze bazena za kupanje vrijednosti 691.000 maraka, zahvaljujući lijepom vremenu, uspješno se realizuje i radovi napreduju iznad očekivanja.

Kako reče Stevan Batinić, šef radilišta, „mali“, odnosno bazen za djecu i neplivače, čija veličina je 12×8 metara je najvećim dijelom urađen. Ostalo je da se još urade fini radovi na unutrašnjem dijelu školjke.

Veliki bazen je završen u prvoj fazi, a u toku su radovi na i oko pratećeg objekta u kome će biti mašinsko postrojenje iz koga će se regulisati protok i temperatura vode u „velikom“ i „malom“ bazenu.

Na ovom objektu, čija veličina je 30×10,30 metara, urađeni su vanjski zidovi i u toku su radovi na izradi krovne konstrukcije koja je došla nakon izmjene projekta zgrade. Narednih dana slijedi izrada pregradnih zidova u unutrašnjem dijelu zgrade i taj posao biće završen najviše za 7 radnih dana kada će se stvoriti uslovi za početak ugradnje filtera za prečišćavanje vode.

Radi se, naglasio je Batinić, o tri filtera koji će biti u već pripremljenim prostorijama u podrumu zgrade. Kad se oni montiraju zatvoriće se krug cirkulacije vode od bazena do filtera i ponovnog vraćanja prečišćene vode u bazene. I taj proces nadamo se da ćemo uskoro vidjeti.

Sve u svemu, izvjestan je kraj izgradnje bazena čiji početak je bio 2016. U pitanju je investicija od 1,5 miliona maraka od kojih je dio iz vlastitih budžetskih sredstava, a dio je obezbijeđen zaduženjem opštine putem obveznica, rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić uz napomenu da se Rogatičani mogu spremati za kupanje sa prvim ljetnim danima 2019. godne.