Završeni “Vidakovićevi dani kulture 2018”

26.11.2018.

RUDO – Pozorišnom predstavom Amaterskog dramskog pozorišta Rudo „Jazavac u Rudom“ 25.11.2018. godine završeni su osamnaesti „Vidakovićevi dani kulture 2018“.

Manifestacija je počela 23.11.2018. god. izložbom likovnih djela nastalih u okviru likovne kolonije „Boje prijateljstva“ Centra za kulturu Goražde i Udruženja likovnih umjetnika Goražde.

Na tradicionalnoj svečanoj akademiji gosti su bili glumica Ljiljana Stjepanović i književnik Dragan Lakićević iz Beograda, Hor „Sv. Knez Lazar“ iz Priboja i Etno grupa „Prosvjeta“ Rudo.

U subotu 24.11.2018. god. promovisana je knjiga priča književnika Radomira Raša Jagodića „Kako se Života mrtav iz rata vratio pješke kući“, i knjiga prof. Rada Lalovića iz Foče „Pred sjenima srpskih mučenika“, a na tradicionalnoj pjesničkoj večeri učestvovali su: Ljiljana Bralović – Gornji Milanovac, Zoran Nedeljković – Požega, Rade Lalović i Vladimir Pantović iz Foče i Ikonić Mirko iz Priboja.

Na pjesničkoj večeri dodjeljene su književne nagrade na međunarodnom konkursu „Miloš Vidaković 2018“, na kome je učestvovalo 307 pjesnika iz 18 zemalja.

Prvu nagradu osvojio je Vladimir Dulanović iz Nove Varoši, drugu nagradu Želimir Ristić iz Platičeva a treću nagradu Zdravka Babić iz Bileće.

Na večeri folklora održanoj u nedelju 25.11.2018. godine učestvovali su: KUD „Pljevlja“ iz Pljevalja, KUD „Naš zavičaj“ Sevojno i KUD „Prosvjeta“ iz Rudog.