Željka Cvijanović u Rogatici

26.02.2019.

ROGATICA – Danas, 26. februara, u prvoj posjeti na funkciji predsjednika Republike Srpske u Rogatici boravila je Željka Cvijanović.

U Opštinskoj upravi primio ju je načelnik opštine Milorad Jagodić sa saradnicima i upoznao je sa najaktuelnijim problemima sa kojim se susreće ova lokalne zajednice.

Cilj nam je, rekao je Jagodić, ne da tražimo neku veliku pomoć, nego da nam se olakša rad na rješavanju uočenih problema.

Po završetku posjete predsjednica Republike obratila se novinarima i tom prilikom rekla je da joj je zadovoljstvo što je imala priliku da još jednom boravi u Rogatici. Dogovorili smo se, naglasila je, da se iskoristi podrška Republike Srbije i pristupi rekonstrukciji ovdašnje Osnovne škole „Sveti Sava“ izmjenom krovne konstrukcije, zamjenom mokrih čvorova i nekih drugih dotrajalih elemenata u vrijednosti od oko 350.000 maraka. Rekonstruisaćemo i Dječiji vrtić pri čemu će pomoć doći i od kabineta Predsjednika Republike. Nastaviće se aktivnost na vraćanju Opštinskog suda, a što se tiče novih radnih mjesta šansa je u malim biznisima kroz projekat „Start ap“ uz saradnju sa resornim ministarstvima u Vladi Srpske i drugim institucijama sistema u prvom redu Zavoda za zapošljavanje.