Izgradnja bazena za kupanje u Rogatici – Prvo kupanje početkom ljeta

03.04.2019.

ROGATICA – Ako se većina Rogatičana, a posebno mladih, ove godine mogu nečemu lijepom nadati onda je to kraj trogodišnjih radova na izgradnji bazena za kupanje u okviru Sportsko-rekreacionog centra „9. januar“.

Sudeći po trenutnom stanju radova, moglo bi se reći da će prvo kupanje „pasti“ sa početkom ljetne sezone. U to uvjerava i šef radilišta „Romanija-puteva“ Stevo Batinić.

Optimizam se zasniva na činjenici da su u toku intenzivni završni radovi oko opremanja prateće zgrade sa mašinskim dijelom opreme u okviru kojih su izrada elektro i vodovodnih instalacija, montaža tri velika i jedan manji filter za prečišćavanje vode i uređenje prostorija za svlačionice, prodavnicu karata i ugostiteljsko-prodajni prostor. Osim toga, u toku je hidrostatička proba školjke velikog bazena koja ima dvije dubine. Prva, sa oko 60 posto površine školjke, iznosi 1,70 i namijenjena je boljim, a druga nešto manje površine, sa dubinom od 1,20 metara, manje vičnim kupačima, reče Batinić.

Slijede nam, dodaje on, radovi na izgradnji vodovoda kojim će doći voda u bazen iz gradskog vodovoda u dužini of 750 metara. PHD cijevi profila 110 mm već su obezbijeđene i radovi na njihovim polaganju počeće za koji dan.

Najkraće rečeno, kazuje još Batinić, Rogatičani se mogu nadati da će bazen biti spreman za kupače i kupanje sa početkom naredne sezone.

Uz radove na osposobljavanju velikog paralelno se radi i na opremanju malog bazena za djecu veličine 12×8 metara sa dubinom od 0,40 metara.