Radosna vijest za nezaposlene u Rogatici – Zvorničanka traži 33 radnika

27.04.2019.

ROGATICA – Uz postavljanje kamena temeljca za market „Zvorničanka“ u Rogatici, 19. septembra prošle godine, rečeno je da će u ovom objektu, u kome će biti market, restoran, dječija igraonica, poljoprivredna i apoteka za ljude, butik sportske i dječije odjeće sa nešto više od 3300 kvadratnih metara, posao dobiti oko 50 radnika.

Da bi kraj izgradnje objekta, koji je predviđen za kraj maja ove godine, dočekali spremno, ovih dana raspisan je oglas za prijem u radni odnos prvih 33 radnika. Uz šefa marketa, za koga se traži da ima visoku, više ili najmanje srednju stručnu spremu, potreban je jedan administrator, 19 trgovaca, dva magacinera, četiri kuvara, jedan mesar i pet konobara.

Pored opštih uslova za prijem u radni odnos koji podrazumijevaju zdravstvenu sposobnost i traženu stručnu spremu, za neka radna mjesta su propisani i posebni uslovi kao što je rad na računaru, vozačka dozvola „B“ kategorije i svi, osim šefa, moraju biti sa evidencije nezaposlenih u Zavodu za zapošljavanje radnika Republike Srpske.

Ugovor o radu, navedeno je u oglasu, zaključivaće se nakon probnog rada od tri mjeseca.

Koliko je ovo značajan događaj za opštinu i nezaposlene u Rogatici, rekao je načelnik opštine Milorad Jagodić, vidi se po tome što je ovo prvi put nakon posljednjeg rata da se na ovakav način i posebno u ovolikom broju nudi posao novim radnicima, radi čega zainteresovani već uveliko prikupljaju potrebna dokumenta. S razlogom jer oglas traje do 3. maja, a nepotpune prijave neće se uzimati u razmatranje.