Konferencija beba u Rogatici – Đorđe Paunić predsjednik predsjedništva [FOTO]

27.06.2019.

ROGATICA – U Rogatici je večeras održana jedanaesta po redu Konferencija beba. Otvorili su je svojevrsnom, od prisutnih toplo pozdravljanom žurkom, djeca iz Vrtića „Bambi“, a zatim je izabrano novo predsjedništvo Konferencije koga sačinjava najmlađa prisutna beba Đorđe Paunić, rođen 11. ovog mjeseca, četvrti po redu sin Ljiljane i Zorana Paunić iz Rogatice, najstarija beba rođena između dvije konferencije Valantina Tanović, kćerka Milice i Nikole, a treći član je Njegoš Gluhović, sin Maje i Nenada, koji ima najviše braće i sestara, rođen 4. juna ove godine.

Za naj majku proglašena je Maja Gluhović, koja je rodila 7 kćeri i 4 sina, dok je titulu najmlađe bake ponijela Jelena Mitrović, rođena 25. jula 1967, baka članice predsjedništva Valentine Tanović.

Konferencija je bila povod da se prisutni u skoro punoj sali bioskopa upoznaju da je tokom prošle godine na području opštine rođena 101 beba, a od 1. januara do kraja juna ove godine Rogatica je dobila 30 najmlađih stanovnika.

Inače, opština Rogatica na čelu sa načelnikom Miloradom Jagodićem natalitet podstiče na više načina. Uz ostalo, svako novorođenče nagrađuje se sa 500 maraka i po tom osnovu lani je isplaćeno 50.500 maraka, a za liječenje steriliteta kod bračnih parova prošle godine isplaćeno je 60.500 maraka.

Značajna sredstva isplaćena su i za kupovinu opreme i rekvizita za tri nove dječije igraonice, a u toku su i završni radovi na izgradnji dječijeg bazena za kupanje uz bazen za odrasle na Sportsko-rekreativnom centru „9. januar“.

Konferencija je završena uručivanjem prigodnih poklona i novčanih nagrada najmlađoj, najstarijoj i bebi sa najviše braće i sestara, te naj mami i najmlađoj baki, koje je uručila Jelena Karadžić, zamjenik načelnika opštine.