Požar u Čajniču

21.07.2019.
Požar

Ilustracija

ČAJNIČE – Sinoć je u Čajniču oko 23h izbio požar u Hilandarskoj ulici.

Kako saznajemo požar je brzom reakcijom mještana i lokalne vatrogasne jedinice lokalizovan i spriječeno je njegovo širenje po naselju.

Svjetlana Govedarica portparol PU Foča nam je rekla:

“Policijski službenici Policijske stanice Čajniče u saradnji sa Vatrogasnom jedinicom Čajniče u 23:55h su lokalizovali požar na kući lica D. T. u ulici “Hilandarska bb”. Požar je prijavljen u 23:05. Na licu mjesta zatečeno je lice vlasnik kuće u alkoholisanom stanju i sa povredama na rukama. Prevezen je u Dom zdravlja u Čajniču gdje mu je ukazana pomoć, a nakon toga na dalje liječenje u Univerzitetsku bolnicu u Foči. O svemu je obaviješten dežurni tužilac nadležnog tužilaštva odnosno okružnog javnog tužilaštva Trebinje. On je naložio da se izvrši uviđaj na lokaciji u saradnji sa inspektorom za zaštitu od požara. Uviđaj će biti izvršen danas 21.7.2019. godine. ”

Šef vatrogasne jedinice Momir Tošić nam je rekao:

“Moram da pohvalim reakciju komšija koji su nam pomogli da se požar ne proširi, jer bi tako bilo ugroženo čitavo naselje. Požar smo gasili sa dva vozila. Oštećen je krov na kući koji je izgorio na jednoj strani. Požar smo brzo lokalizovali.”