Rogatica dobija novu sportsku dvoranu

21.07.2019.

ROGATICA – Nema više dileme. Rogatica će de jure i de fakto dobiti novu, pravu, sportsku dvoranu. Zamijeniće postojeću do koje se došlo iz nužde, pretvaranjem bivše proizvodne hale nakon odlaska u stečaj i likvidaciju bivše fabrike deka i drugih prekrivača „Roteks“, koja nije zadovoljavala potrebe svih dvoranskih sportova.

Nova dvorana veličine 75×30 metara, za čiju prvu fazu je ovih dana načelnik opštine Milorad Jagodić potpisao ugovor o izgradnji, imaće 890 sjedećih mjesta, pomoćnu dvoranu za treninge, službene i ostale prateće prostorije. Gradiće je za ovu namjenu poznata kompanija „Širbegović“ iz Gračanice.

Prva faza radova obuhvata zemljane i potrebne betonske radove uz investiciju od 404.000 maraka. Sredstva su obezbijeđena iz kredita sa kojim se opština zadužila kod Investiciono razvojne banke Republike Srtpske.

Rok završetka prve faze je 120 dana, a komplatna dvorana bi trebalo da bude predata sportistima na kraju građevinske sezone iduće 2020. godine, rekao je prvi čovjek opštine Milorad Jagodić.