Nesvakidašnja svadba: Mlada iz Kenije došla u Rudo (VIDEO)

20.08.2019.

RUDO – Mlada Afrikanka Penina Muriasi iz Kenije nije ni sanjala da će je slučajni susret sa Novakom Jakovljevićem iz Rudog preseliti na drugi kontinent.

Nesvakidašnja svadba ovog vikenda u opštini Rudo između mlade Afrikanke Penine Muriasi i momka Novaka Jakovljevića, koji živi u ovom mjestu.

Svadba je priređena po narodnim običajima ovog kraja uz kuma i narodnu igru i pjesmu. Izazvala je veliku pažnju stanovnika iz Rudog i susjednih gradova.

– S obzirom da je u početku bila malo neobična, izrazila je želju da nauči srpski jezik. Bio sam njen gost u Keniji mjesec dana, ja sam se vratio prije deset dana, a ona je došla prije tri dana. Biće sada tu, ući ćemo u proceduru stvaranja porodice kako bi dobila naše državljanstvo, mada je rijetkost u njenoj zemlji da se crnkinje udaju za bijelce. Najrobi je grad od šest miliona stanovnika i tu je izuzetna rijetkost vidjeti ovakav slučaj. Mi smo došli da brišemo te kulturološke razlike, gastronomske i nacionalne, da pružimo pozitivan primjer Bosni i Hercegovini kako može da se formira suživot između različitih rasa i različitih nacija – rekao je mladoženja Novak Jakovljević.

Mlada Penina Muriasi do sada je u Rudom bila pet puta, a svidjela joj se različitost kultura.

– Sviđaju mi se ljudi, kajmak, ćevapi, rakija i drugo. Kenija je drugačija zemlja, tamo imamo mnogo životinja, divljinu, usjeve i mnogo nevjerovatnih atletičara. Jednostavno, morate da dođete da bi to doživjeli, bukvalno možete da dodirnete majmune, hranite krokodile. Trenutno razmišljamo da pokrenemo sopstveni biznis, ali u drugoj zemlji – ispričala je ona.

Za sve goste, ali i za kuma priča o svadbi djelovala je nestvarno, sve do dana vjenčanja kada je mlada iz Kenije stigla na svadbu.

– Prije par mjeseci, kada mi je kum rekao da će da bude svadba, djelovalo mi je pomalo nerealno sve to i neobično. Danas je to dokaz da ljubav može da pobijedi sve granice, vidimo jednu nesvakidašnju svadbu ovdje kod nas – kaže kum Mladen Novaković.

Kažu da ljubav ne poznaje granice, boju kože i da pobjeđuje baš sve. Ona prava, iskrena emocija umije da sruši i najtvrđe zidove, a jedna takva se dogodila na ovim prostorima u Rudom, piše BHRT.