Fantastičan nastup stonotenisera STK “Čajniče”

26.09.2019.

ČAJNIČE – U Višegradu je održan Humanitarni turnir u stonom-stenisu “Budimo humani” na kojem su učestvovali i stonoteniseri STK “Čajniče”.

Čajničani su nastupali u dvije kategorije i slobodno možemo reći da su briljirali. Sa medaljama su se vratili Nikola Tošić, Nemanja Vojnović, Mihailo Golubić i Dejan Starovlah.

U kategoriji juniora prva tri mjesta zauzeli su čajnički igrači. Treće mjesto pripalo je Dejanu Starovlahu koji kaže:
“Bilo je ovo zabavno iskustvo. Mislim da sam mogao i više, ali mi je falilo više treninga u poslednje vrijeme. I to se osjetilo u udarcima i reakcijama u završnici turnira. Nadam se da će biti još više sličnih turnira na kojima ćemo moći da se nadmećemo.”

Drugo mjesto kod juniora je zauzeo Mihailo Golubić koji takođe ističe da je ovo zabavno i zanimljivo iskustvo i dodaje:
“Konkurencija je bila izuzetno jaka. Volio bih kada bismo imali neki sličan turnir kod nas u Čajniču. Bilo bi to lijepo iskustvo. Želio bih čestitati mojim drugovima na odličnim rezultatima.”

Šampion juniora je mladi trinaestogodišnji Nemanja Vojnović koji je pokazao sjajnu igru i svoj veliki talenat. Nemanja ističe da je zadovoljan svojim evidentnim napretkom u odnosu na prošlu godinu:
“Pa bilo je odlično. Hvala organizatoru na super organizovanom turniru. Prošle godine sam ispao u grupi, ali ove godine sam pobijedio 5 mečeva i u finalu se sastao se sa svojim drugom i timskim kolegom Mihailom Golubićem kojeg sam na kraju savladao 3-0. Uživao sam u svakom meču, posebno u finalnom okršaju. Nadam se da će biti još sličnih turnira i još više medalja kako za mene tako i za klub. Čestitam svim mojim saigračima na igrama koje su prikazali ovdje.”

U konkurenciji seniora fantastičan je bio Nikola Tošić. Iako i sam još uvijek dječak od 16 ljeta pokazao se kao više nego dostojan rival mnogo starijim igračima. Igrao je sjajno, inspirisano, nizao pobjede i uspio da zauzme treće mjesto u izuzetno teškoj konkurenciji.

“Ovo je jedan od malobrojnih turnira u kojima se mi takmičio. Turnir je humanitarnog karaktera, tako da se rado odazivamo na njega već dugi niz godina. Noćas je u Višegradu održan turnir u 3 kategorije do 15, do 45 i preko. Pružio sam dobru igru u jednoj jakoj konkurenciji i zasluženo sam osvojio 3. mjesto. Bilo je teško, ali time je nekako slađe. Možda sam mogao i više, ali zadovoljan sam i ovim. Naravno kao svaki sportista težim samo najvišim ciljevima, i potrudiću se da drugi put to i postignem.

Na kraju bih se zahvalio organizatoru na pozivu i našoj opštini Čajniče koja nam je obezbjedila učešće na turniru.”, rekao nam je Nikola Tošić.