Otvoren Memorijalni turnir „Rade Stanimirović“

28.09.2019.

VIŠEGRAD – U sportskoj dvorani Višegrad otvoren je Memorijalni košarkaški turnir „Rade Stanimirović“, organizovan u znak sjećanja na košarkaša višegradske „Varde HE“ koji je stradao u prethodnom ratu.

Na dvodnevnom turniru učestvuju klubovi iz Srbije „Priboj“ iz istoimenog mjesta i „Zlatar“ iz Nove Varoši, a iz Republike Srpske, osim domaćina „Varde HE“, „Slavija“ iz Istočnog Sarajeva.

Turnir je otvorio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević koji je rekao da će opština uvijek podržavati sve sportske klubove.

„Ne smijemo zaboraviti sve one koji su živote dali za odbranu Republike Srpske, a posebno one koji imaju veze sa sportom, košarkom“, istakao je Đurević.

On je poželio svima ugodan boravak u Višegradu, istakavši da ovdje ima mnogo talenata u sportu koji ovo mjesto predstavljaju na najbolji način.

Kapiten Košarkaškog kluba „Varda HE“ Nemanja Stanimirović rekao je da Klub ima veliki broj, mladih i uspješnih ljudi.

„Turnir traje 15 godina i zahvaljujem svima koji su uspjeli da sačuvaju tradiciju ovog turnira“, istakao je Stanimirović i dodao da će turnir biti nastavljen i narednih godina.

Memorijalni košarkaški turnir „Rade Stanimirović“ biće završen sutra proglašenjem pobjednika i dodjelom priznanja.

Ovaj memorijalni turnir održava se već 15 godina kao uspomena na višegradskog košarkaša Rada Stanimirovića, koji je stradao u prethodnom ratu.

Pokrovitelji turnira su opština Višegrad i preduzeće „Hidroelektrane na Drini“.