Potpisan ugovor o rekonstrukciji puta Miloševići-Stari Brod

07.09.2019.

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević i direktor preduzeća “Romanijaputevi” Sokolac Mirko Pandurević potpisali su danas ugovor o rekonstrukciji puta Miloševići-Stari Brod za koji je sredstva obezbijedila Vlada Republike Srpske.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, premijer Srpske Radovan Višković, srpski član predsjedništva BiH Milorad Dodik, te ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač.

Đurević je rekao da je put dužine 2.200 metara na području opštine Višegrad i isto toliko na području opštine Rogatica.

On je ocijenio da će ovaj projekat značiti mnogo za stanovništvo koje živi u ovom kraju, ali i za sve koji će dolaziti da posjete Spomen-muzej u Starom Brodu.

Đurević se zahvalio Vladi Republike Srpske, predsjedniku Srpske Željki Cvijanović, premijeru Radovanu Viškoviću i srpskom članu predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji su podržali ovaj projekat.

Direktor preduzeća “Romanijaputevi” Mirko Pandurević rekao je da je ukupna vrijednost ugovora za izgradnju puta na području opština Višegrad i Rogatica oko 500.000 KM.

On kaže da će radovi početi kada demineri završe deminiranje ovog terena, koji je pod minama od proteklog rata.

Pandurević je zadovoljstvo što je ova firma prošla na tenderu za izgradnju puta, jer je prethodno radila put iz Rogatice do Starog Broda i učestvovala u izgradnju mauzoleja.

U Starom Brodu kod Višegrada danas je osveštan Spomen-muzej starobrodskim žrtvama i obilježeno 77 godina od stradanja više od 6.000 Srba koje su ubile ustaše Jure Francetića.