Nesebična pomoć za liječenje Radomira Purkovića – Prikupljeno 13.500 maraka

15.10.2019.

ROGATICA – Kao što smo već pisali, Radomiru Purkoviću-Puretu (52) iz Rogatice, zbog posljedica prebolovane mišije groznice 1995. godine, koju je dobio kao borac Rogatičke brigade Vojske Republike Srpske, početkom septembra prošle godine otkazala su oba bubrega. Radi toga već punu godinu dana je na liječenju i dijalizi u Univerzitetskoj bolici Foča sa preporukom da mu se uradi transplantacija bubrega.

Pošto se radi o vrlo složenoj operaciji koja se ne izvodi u bolnicama regiona, ostaje mogućnost da se to uredi u Italiji, Francuskoj ili nekoj drugoj zemlji u kojoj se rade ti zahvati. Ali, zato trebaju velike pare. Prve projekcije govore o 65.000 evra, koje naravno Radomir i njegova porodica nema i nemože ih imati.

To je razlog, a obzirom da se radi o relativno mladom dobrom čovjeku, drugu i prijatelju, ocu troje djece i nadasve neustrašivom borcu prve kategorije Vojske Republike Srpske, pokrenuta je inicijativa da se kroz humanitarne akcije prikupe ova sredstva.

U akciju se uključio i načelnik opštine Milorad Jagodić koji je sinoć, u motelu „Park“ organizovao humanitarno veče za prikupljanje sredstava za njegovo liječenje.

Odazvali su mu se listom predstavnici privrednog, javnog i društveno-političkog života opštine i nesebično, po vlastitom osjećanju, u posebno pripremljenu kutiju ulagali svoje novčane priloge.

Došli su i predstavnici opštine Han-Pijesak, koji su uz to što su dali svoj lični prilog akciji za liječenje Purkovića, obećali da će akciju proširiti i na svoju opštinu. To je pozdravljeno od prisutnih ovoj humenitarnoj večeri na kojoj je prikupljeno 13.500 maraka uz napomenu da je ovo početak i da slijede nove akcije dok se ne prikupe potrebna sredstva za Puretovo liječenje.

Na odzivu i pruženoj finansijskoj pomoći prisutnim se zahvalio načelnik Jagodić, a veliko hvala uz teške muške suze došlo je i od oboljelog Purkovića.

Iako je tek na početku akcija za pomoć Radomiru Purkoviću, o njoj se već zna i u dalekoj Kanadi odakle je došao i prvi prilog u iznosu od 500 maraka. Poslao ga je Rogatičanin Bogdan Karišik koji sa porodicom živi u Torontu. Nadati se da ovo neće biti i posljednji, jer je svijet pun dobrih i humanih ljudi, reče načelnik opštine Milorad Jagodić, kao organizator prve akcije za pomoć porodici Purković, za koju su otvoreni tekući računi za domaću valutu i devize.

Tekući račun na marke glasi: 551-48025500270-18 kod UNI Kredit banke, a devizni: IBAN BA395514802850028327 SWIFT BLBABA 22.