Nova oprema za Osnovnu školu „Vuk Karadžić“

10.10.2019.

VIŠEGRAD – U Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“ nabavljeno je 200 novih stolica, a postavljen je i video-nadzor, uz finansijsku podršku opštine Višegrad, izjavio je direktor škole Momir Radojčić.

Radojčić je istakao da škola ima veliku podršku opštine, koja je iz budžeta obezbijedila 6.000 KM za nabavku stolica.

„Naša oprema je dotrajala, ali posljednjih nekoliko godina radimo na obnavljanju i nabavci novih stolica. Sada učenici imaju bolje uslove i stolice koje su namijenjene za učenike“, rekao je Radojčić.

On je naveo da je ovih dana završeno postavljanje video-nadzora i da su učenici mnogo bezbjedniji, te da se na ovaj način lakše prate aktivnosti u školi.

„U prethodnoj školskoj godini, u saradnji sa opštinom, zamijenili smo sve školske table i nabavljene su bijele table“, podsjetio je Radojčić.

On je rekao da je u narednom periodu u planu ugradnja nove ograde na školskom dvorištu, presvlačenje sportskih terena i uređenje školskog dvorišta.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština pomaže mladim ljudima, da je to obaveza lokalne uprave, te da će tako biti i u budućnosti.

„Djeca moraju imati dobre uslove za rad, a mi nastojimo da im omogućimo da uče u što boljim i kvalitetnijim uslovima“, istakao je Đurević.