Rekonstruisana škola u Novom Goraždu

17.10.2019.

NOVO GORAŽDE – Nova školska godina za učenike OŠ „Vuk Karadžić“ U Novom Goraždu počela je u kompletno rekonstruisanom školskom objektu.

Opština Novo Goražde putem Kancelarije za saradnju u oblasti odbrane Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu obezbjedila je sredstva za rekonstrukciju školske zgrade u iznosu od 95.004,59 EUR-a odnosno 110.702,16 američkih dolara.

Obezbjeđenim sredstvima izvršeni su radovi, a posebna pažnja posvećena je energetskoj efikasnosti, a to se odnosi na toplinsku izolaciju objekta, zamjenu kompletne rasvjete i elektro mreže, a sve u cilju povećanja energetske učinkovitosti. Takođe, u sklopu ovog projekta dozidana je jedna učionica, izvršena je rekonstrukcija mokrih čvorova, uređeno je predvorje škole, zamijenjene su sve podne obloge i izvršena je sanacija i dogradnja krovnog pokrivača.

U novom školskom objektu učenici će imati bolje uslove za sticanje znanja i vannastavne aktivnosti, a posebno će biti smanjeni troškovi za grijanje u zimskim uslovima.

Na svečanosti simboličnog otvaranja rekonstruisanog školskog objekta koje je upriličeno danas, 17. oktobra 2019. godine načelnik opštine Novo Goražde Mila Petković zahvalila se Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu za obezbjeđena sredstva, uz nadu da ćemo i u buduće realizovati ovakve i slične projekte na području naše opštine.