Radnik pogotkom sa bijele tačke savladao Sutjesku

12.09.2011.

Sutjeska 2011Fudbaleri Radnika u utakmici petog kola Prve lige RS, savladali su dosta neugodnu ekipu Sutijeske minimalnim rezultatom 1:0. Pogotkom iz jedanaesterca koji je postigao Aleksandar Radulović u 67. minutu fudbaleri Radnika su teškom mukom osvojili dragocjene bodove sa kojim su zadržali priključak sa ekipama iz gornjeg dijela tabele.

Radnik je do prve prilike za postizanje pogotka imao u 9. minutu kada je Ostojić snažnim udarcem sa dvadesetak metara na dodavanje Rankića iz indirektnog udarca pogodio stativu Sutjeske. Minut kasnije gosti su imali sjajnu priliku, nesporazum domaćih fudbalera Takovca i Radojičića umalo da iskoristi Mumunović koji lob udarcem iskosa sa lijeve strane vara nemoćnog Đorđića, ali je stativa bila saveznik domaćina. U 35. minutu penal za Radnik kada je u šesnaestercu gostiju srušen Dušan Sredojević, kapiten Vladimir Rankić loše je šutirao sa bijele tačke i poslao loptu visoko preko gola.

U drugom poluvremenu ofanziva domaćina ka golu Sutjeske. U 48. minutu umalo rezervista Radnika, Kujundžića nije donio vođstvo domaćinu, a dva minuta kasnije Radulović je propustio izglednu priliku za postizanje pogotka da iz blizine ugura loptu u mrežu nakon dobrog ubacivanja Pavlovića. Trenutak odluke dogodio se u 65. minutu, kada je iskusni rezervista Kujundžić iskoristio grešku odbrane gostiju i na korak stigao do lopte prije golmana Krnojelca koji ga je u naletu srušio, a Joškiću nije bilo teško po drugi put pokazati na bijelu tačku, a Radulović je bio siguran izvođač penala i donio svojoj ekipi tri vrijedna boda.

RADNIK – SUTJESKA 1:0 (0:0)

Strijelac: Radulović u 67. minutu iz jedanaesterca (Radnik).
Stadion: Gradski u Bijeljini.
Gledalaca: 300.
Sudija: Duško Joškić (Prijedor).
Žuti kartoni: Takovac, Ostojić, Pavlović, Sapanjoš (Radnik); Njeguš, Filipović (Sutjeska).

RADNIK: Đorđić, Radojčić (od 46. min. Kujundžić), Sredojević, Takovac, Sapanjoš, Mirković, Pavlović, Radulović, Đurić (od 60. min. Vujić), Rankić (od 83. min. Lazić), Ostojić. Trener: Darko Nestorović.

SUTJESKA: Krnojelac, R. Radović, Stevanović, Filipović, D. Drakul, N. Drakul, V. Radović, Njeguš, Danilović (od 60. min. Krunić), Blagojević, Muminović. Trener: Milenko Radić.

Igrač utakmice: Aleksandar Radulović (Radnik).

(Igor Đ. Stanišić / RS Sport)