Košarkaši Sutjeske bolji od paljanskog Feniksa u 2. kolu prve lige RS

25.10.2011.

Sutjeska-Feniks

FOČA – Košarkaši Sutjeske, u svom prvom meču u ovoj sezoni, zabilježili su i prvu pobjedu. Nakon što u 1. kolu nisu bili u mogućnosti da otputuju u Bijeljinu na megdan Radniku, zbog čega su kažnjeni oduzimanjem jednog boda, Fočaci su u okviru 2. kola pred svojom publikom savladali paljanski Feniks sa 80:69.

Iako opterećena brojnim problemima i nedostatkom igračkog kadra, Sutjeska je svojim navijačima podarila kvalitetnu igru, pa je zasluženo stigla do prvih bodova. U novu sezonu, Fočaci su ušli sa svega pet iskusnih košarkaša, tako da su prvom timu morali priključiti i mlade igrače iz juniorskog pogona.

Sutjeska je odlično otvorila meč i već u prvoj četvrtini, zahvaljujući trojkama Gorana Bodiroge i Marka Paprice, te sjajnim ulazima Ivana Radovića, stekla dvocifrenu prednost. Paljani su imali veći broj igrača na centarskoj poziciji, pa su u drugoj četvrtini polako pristizali zaostatak. Na dva i po minuta prije odlaska na odmor, Feniks je poenima Miroslava Milidraga i Slobodana Čubrilovića prišao na pola koša razlike 33:32. Domaćin tada dodaje gas i trojkama Radovića i Mladena Šolaje prvo poluvrijeme završava sa solidnih osam poena prednosti (43:35).

U drugom poluvremenu, kako je vrijeme odmicalo, izgledalo je da je prva petorka Sutjeske sve umornija i da neće izdržati do kraja meča, s obzirom da mladi igrači sa klupe nemaju dovoljno iskustva za ovaj rang takmičenja. Na sedam minuta prije kraja utakmice, gosti su prvi put izjednačili (61:61). I kada se činilo da će uslijediti potpuni preokret, domaći igrači su, ipak, smogli snage za trijumf. Radović je u dva navrata presjekao napad Feniksa i poentirao iz kontre, a odlični Paprica je ubacio dvije trojke zaredom, pa je Sutjeska zasluženo slavila sa 80:69.

(Dan)