Sve više ljubitelja šaha u Rudom

14. oktobra 2011. 058.ba

Šah u Rudom

RUDO – Mladi talenti učenici Osnovne škole

Šahovsku sekciju Osnovne škole “Rudo“ vodi Lojanica Jovo, profesor Geografije. Sekcija broji 16 članova, koji su po rječima profesora redovni u svim terminima.

Svake školske godine profesor vrši odabir budućih članova sekcije, pri čemu se obraća pažnja na talenat, sam interes učenika, kao i ispunjavanje slobodnog vremena učenika nakon školskih aktivnosti.

Na časovima sekcije se posebno obrađuju: osnovna pravila u šahu, kultura igranja šaha. Učenici i nastavnik koriste udžbenik “Let u šahovski svet“.

Po riječima profesora, OŠ “Rudo“ obiluje mladim talentima, koji imaju realne predispozicije da u budućnosti budu dobri šahisti. Na Dan učeničkih postignuća se svake godine dodjeljuje nagrada za najboljeg šahistu škole.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Jovana Borovčanin

Rođena je u Sarajevu, a osnovnu i srednju školu završila je u Višegradu. Diplomirala je u Banja Luci na Fakultetu Političke nauke, odsjek novinarstvo i komunikologija.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Jovana Borovčanin

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: