Najviše se traže ekonomisti

DAN - 25. novembra 2011. 058.ba

Foča-panorama

ZA PRIJEM PRIPRAVNIKA U FOČI SE JAVILO 14 POSLODAVACA

FOČА – Javni poziv za zapošljavanje pripravnika u RS, koji je bio predviđen da traje do 21. novembra, produžen je za tri sedmice, odnosno do 12. decembra. U Birou za zapošljavanje u Foči do sada se prijavilo 14 poslodavaca koji namjeravaju da prime 22 pripravnika, potvrđeno je u birou.

Javni poziv je produžen zbog promjena uslova prijema pripravnika. Prvobitnim oglasom bilo je onemogućeno učešće u konkursu licima koja su se prijavila na biro poslije 21. septembra, kada je poziv objavljen, a sada je to promijenjeno i omogućeno učešće svima koji se do isteka poziva evidentiraju na birou, pod uslovom da im je to prvo prijavljivanje nakon završenog fakulteta ili više škole.

Poslodavci u Foči za sada su najviše interesovanja iskazali za diplomirane ekonomiste. Trenutno se traži osam diplomiranih ekonomista, tri diplomirana inžinjera elektrotehnike, dva profesora fizičke kulture, te po jedan diplomirani inžinjer poljoprivrede, arhitekture i građevinarstva, po jedan diplomirani psiholog, pedagog, doktor stomatologije, saobraćajni inžinjer, sanitarni inžinjer, informatičar.

Među poslodavcima je i Opština Foča koja je iskazala interes za prijem pet pripravnika. Projektom zapošljavanja pripravnika sa visokom i višom stručnom spremom u Srpskoj, pod nazivom „Znanjem do posla”, Vlada RS će sufinansirati zapošljavanje 850 pripravnika sa visokom i 150 pripravnika sa višom stručnom spremom. Ukupna vrijednost projekta je 11,2 miliona maraka, od čega će Zavod za zapošljavanje izdvojiti 6,6 miliona, a poslodavci 4,5 miliona maraka.

Republičke brojke

Na nivou Republike Srpske do sada se prijavilo 209 poslodavaca koji planiraju da zaposle 570 pripravnika. U Zavodu za zapošljavanje RS kažu da poslodavci sami treba da angažuju pripravnike i da ta obaveza nije u nadležnosti Zavoda. Poslodavac treba sam da u skladu sa zakonskim propisima raspiše konkurs za prijem pripravnika, kazali su u Zavodu i naglasili da se najviše poslodavaca do sada prijavilo iz oblasti uslužnih djelatnosti, prerađivačke industrije i poljoprivrede.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: ,