Otvoren prvi McDonald’s drive-thru restoran u BiH

Dnevni Avaz - 20. decembra 2011. 058.ba

McDonald's

Premijer FBiH Nermin Nikšić i američki ambasador u BiH Patrick Moon otvorili su večeras prvi drive-thru restoran „McDonald’s“ u BiH, koji se nalazi kod hotela „Radon Plaza“ u sarajevskom naselju Nedžarići.

Ambasador Moon je kazao da je počastvovan što prisustvuje otvaranju drugog McDonald’s restorana u BiH.

„Od otvaranja prvog restorana u julu ove godine, McDonald’s je postao nešto što je prepoznatljivo u Sarajevu. McDonald’s je poznat po otvaranju novih radnih mjesta, podsticanju ekonomije, te po društvenoj odgovornosti“, rekao je američki ambasador.

Direktor kompanije „Gliese 581g d.o.o DL McDonald’s“ Mehmed Pozderac najavio je da će sljedeće godine biti otvoreni McDonald’s restorani u Mostaru i Tuzli.

Uručio je, takođe, zahvalnice partnerima koji su pomogli izgradnju ovog objekta. Zahvalnice su dobile firme „Saraj – inžinjering“, „Klima – trade“, „Butmir“, „Deling“, „Neon Heart“ i „Avaz“.
– Želim im sreću u radu i nadam se da će što prije i ostali gradovi dobiti „McDonald’sove“ restorane, rekao je premijer Nikšić na svečanosti.

U ovom restoranu bit će zaposleno 70 osoba.

Riječ je o restoranu koji omogućava da se iz automobila kupi neki od proizvoda iz bogate „McDonald’sove“ ponude, a ta usluga kupcima će biti dostupna 24 sata.

Objekt će raspolagati sa oko 160 mjesta za sjedenje. Imat će poseban dio u kojem će u ponudi biti kolači i kafa.

Na proljeće je planirana i izgradnja posebne bašte za djecu.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: