Priznanje Hvoštiku i ambasadi Slovačke

12.03.2012.

Tomaš Hvoštik

Tomaš Hvoštik, pripadnik Slovačkog Euforovog Lot Tima u Višegradu za kratko vrijeme postao veliki prijatelj višegradskih sportista

VIŠEGRAD – Predsjednik uprave Fudbalskog kluba Drina HE Dragan Lakić, u poluvremenu subotnje utakmice sa Proleterom iz Teslića, uručio je specijalnu zahvalnicu Tomašu Hvoštiku, pripadniku EUFOR-ovog Slovačkog Lot tima u Višegradu, na donaciji i pomoći ovom klubu.
Hvoštik je, inače, bivši fudbalski golman i profesionalni trener, tako da je za boravka u Višegradu pomagao stručnom timu Drine HE na pripremi igrača za utakmice.

Lakić je Hvoštiku uručio i zahvalnicu Slovačkoj ambasadi u BiH, koja je posredstvom svog Lot tima u Višegradu donirala Drini HE 4.500 evra, namjenski za izgradnju ograde na Gradskom stadionu.

Tomaš Hvoštik uskoro završava svoju misiju u EUFOR-u i vraća se u Slovačku, a iz Višegrada nosi izuzetne utiske i brojna prijateljstva sa višegradskim sportistima.

Između ostalog on je bio i trener mladih fudbalera „Bambi-Sokola“, sportske sekcije Srpskog sokolskog društva „Soko“ iz Dobruna, kojima je nedavno darivao komplet dresova za nastupe u Mini-maksi ligi.