Sutra nestabilno sa padavinama

02.05.2012.

Vrijeme-kiša

VRIJEME – U Republici Srpskoj sutra će biti nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u popodnevnim časovima.

Јutarnja temperatura vazduha biće između devet i 15 stepeni Celzijusovih, a dnevna između 22 i 27, na jugu do 30 stepeni.

Vjetar će biti slab do umjerene jačine, zapadnog i sjeverozapadnog smjera.

U Republici Srpskoj Danas je bilo pretežno sunčano, a popodne je došlo do umjerenog razvoja oblačnosti uz lokalne pljuskove.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Zvornik 27, Istočno Sarajevo, Bijeljina, Prijedor i Srebrenica 28, Doboj i Trebinje 29, Banjaluka i Derventa 30.

Prema prognozama meteorologa, u petak se očekuje prestanak padavina, pa će jutro biti svježe uz maglu. Tokom dana biće sunčano, a na planinama na jugoistoku i u Krajini uz razvoj oblačnosti očekuje se prolazna kiša ili pljusak sa grmljavinom. Dnevna temperatura biće od 23 do 29, na planinama do 21 stepen.

U subotu, 5. maja, jutro će biti svježije, a tokom dana sunčano uz malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar će biti slab do umjeren. Najviša dnevna temperatura biće od 25 do 31, na planinama do 23 stepena.

U nedjelju, 6. maja, doći će do naoblačenja sa kišom i pljuskova sa grmljavinom, uz mogućnost grada. Naoblačenje će ujutru zahvatiti zapadne i južne predjele, a do sredine dana proširiće se na cijelu BiH. Popodne i krajem dana doći će do stabilizacije vremena. Dnevna temperatura biće od 20 do 28 stepeni, na planinama do 18.