U Srpskoj Dan žalosti u petak

Agencije - 23. маја 2012. 058.ba

Avionska nesreća kod Zalužana

INFO – Vlada Republike Srpske proglasila je petak, 25. maj, danom žalosti u Republici Srpskoj, zbog tragične pogibije pet ljudi na aerodromu u Zalužanima kod Banjaluke.

Tog dana zastave će biti spuštene na pola koplja na svim javnim ustanovama, dok ugostiteljski objekti neće moći emitovati muziku, osim u objektima u kojima su ranije zakazane proslave pod uslovom da se održavaju u zatvorenom prostoru.

Javni emiteri u Srpskoj dužni su da programsku šemu prilagode danu žalosti.

Za petak je u Banskom dvoru zakazan komemorativni skup povodom avionske nesreće u Zalužanima, potvrđeno je ranije u Administrativnoj službi grada.

U padu sportskog aviona u Zalužanima, koji se dogodio u nedjelju, 20. maja, živote su izgubili pilot Alen Crnalić (24), instruktor padobranstva Nemanja Goronja (32), te padobranci Nikola Stević (19), Stefan Karanović (23) i Srđan Kosić (18).

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: