Najmlađa beba sa 11 dana

28.06.2012.

Bebe

ROGATICA – Pod sloganom „Brojnija Srpska – ljepša Srpska“ prošle srijede, 27. juna, u Rogatici, u organizaciji Centra za kulturu i pokroviteljstvo Opštine, na igralištu malih sportova, održana je već tradicionalna „Konferencija beba“ na kojoj je učestvovalo preko 130 dječaka i djevojčica rođenih u posljednjih godinu dana.

Kako reče Ivana Nikolić, savjetnik za društvene djelatnosti u kabinetu načelnika opštine, za najmlađu bebu izabran je Nikola Ćebić, prvenac bračnog para Mila i Bojane, rođen 16. juna, a za najstariju Andriana Šušnjar, koja je 22. juna navršila godinu dana, dok je za bebu sa najviše braće i sestara izabrana Mirjana Šljivić, koja ima dva brata i tri sestre. Ove tri bebe činiće predsjedništvo „Konferencije beba“ do naredne godine.

Izabrana je i najbaka. I ove, kao i prošle godine, ova slatka titula pripala je Božani Nedić sa jedanaestoro unučadi od tri kćerke.

Svim izabranim pripale su skromne nagrade iz budžeta opštine i sponzora „Konferencije“ Violete iz Gruda.

Konferencija je i ove godine izazvala veliko interesovanje. Bio je to skup mladih bračnih parova, ali i baka i deka, tetki i teča, strina i stričeva i drugih radoznalaca.