Planska štednja bez smanjenja plata

19. juna 2012. 058.ba

 

Regionalni odbor sindikata zdravstva i socijalne zaštite

VIŠEGRAD – U Višegradu zasjedao regionalni odbor sindikata zdravstva i socijalne zaštite.

Učestvujući u radu sjednice regionalnog odbora sindikata zdravstva i socijalne zaštite regije Višegrad i Foča, posvećene realizaciji mjera štednje, koja je održana u Višegradu, predsjednik ovog Granskog sindikata Srpske Milenko Granulić je rekao da će zdravstvene ustanove ubuduće, zahvaljujući saglasnosti ministarstva energetike i „Elektroprivrede Republike Srpske“, plaćati električnu energiju po nižoj tarifi, kao domaćinstva.

-Sindikat se zalaže da lokalne zajednice za zdravstvene ustanove izdvajaju 2,5 odsto iz svog budžeta, da se smanje naknade za komunalije, te da se specijalizacija i subspecijalizacija finansira sa nivoa Srpske, naglasio je Granulić, zalažući se i da se dio naknada od prodaje benzina, cigareta i alkohola usmjeri prema zdravstvu.

Granulić je naglasio da mjere štednje ne podrazumjevaju smanjenje ličnih dohodaka u zdravstvenim ustanovama.

Po riječima Snežane Đurović, predsjednice regionalnog odbora sindikata zdravstva i socijalne zaštite, regije Višegrad i Foča, neki direktori zdravstvenih ustanova su, na žalost, smanjili plate zaposlenima, što nije cilj ni namjera aktuelnih mjera štednje Vlade Republike Srpske.

-Sindikat se zalaže da se u zdravstvenim ustanovama svi, a posebno direktori domaćinski ponašaju i da se omoguće uštede smanjenjem svih troškova, uz poštivanje odluke o zabrani prijema novih radnika, istakla je Đurovićeva, dodajući da je novi menadžment višegradskog Doma zdravlja upravo postupio tako, čime su smanjeni svi troškovi, ali ne na uštrb plata zaposlenih.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , , ,