I pored suše i visokih temperatura Višegrad bez redukcije vode

16. jula 2012. 058.ba

Voda za piće

VIŠEGRAD – I pored višednevne suše i visokih temperatura Višegrad se normalno snabdjeva sa vodom, na cijelom području grada, uključujući i visočija područja, izjavio je načelnik Višegrada Tomislav Popović, na današnjoj redovnoj konferenciji za novinare.

-Uz podršku UNDP-a opština Višegrad je protekle godine uložila značajna sredstva u rekonstrukciju dijela vodovodne mreže, a nabavljene su i nove pumpe za snabdjevanje vodom naselja Bikavac, rekao je Popović, dodavši da su i obližnja izvorišta tokom protekle zime akumulirala dovoljne rezerve vode.

On je najavio nove investicije u nastavak rekonstrukcije vodovodne mreže, u saradnji sa UNDP-om, jer se po njegovoj ocjeni upravo na dotrajalom cjevovodu gube velike količine vode za piće.

-I dalje apelujemo na potrošače da racionalno koriste vodu kako bi izbjegli nepopularne redukcije, jer prema meteorološkim prognozama tokom ljeta predstoji novi sunčani period, naglasio je Popović.

Popović je podsjetio da je opština protekle godine na području sela Kopito, uz podršku Ministarstva šumarstva, vodoprivrede i poljoprivrede, finansirala čišćenje lokvi za pojenje stoke.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,