Pretežno sunčano, mogući lokalni pljuskovi

01.07.2012.

Vrijeme - Sunce

VRIJEME – U BiH sutra će biti pretežno sunčano, dok su u drugoj polovini dana, uz umjeren razvoj oblačnosti, mogući kratkotrajni lokalni pljuskovi.

Najniža jutarnja temperatura vazduha između 17 i 23, na jugu Hercegovine od 20 do 25 stepeni Celzijusa. Najviša dnevna temperatura od 33 do 38 stepeni.

Prema prognozama meteorologa, u utorak, 3. jula, biće sunčano i vruće vrijeme. Tokom popodneva i večeri od zapada preko centralnih predjela do istoka doći će do razvoja oblaka koji će, ponegdje, donijeti pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajno osvježenje.

Ponegdje su moguće i lokalne nepogode sa pojavom grada. Najviša dnevna temperatura vazduha od 30 do 35, na jugu i istoku do 38, a na planinama od 27 stepeni.

U srijedu, 4. jula, biće sunčano i vruće, samo mjestimično tokom popodneva i večeri na zapadu i istoku zemlje doći će do razvoja oblaka koji mogu donijeti kratkotrajne pljuskove.

Najviša dnevna temperatura vazduha od 31 do 36, na jugu i istoku do 38, a na planinama od 28 stepeni.

U četvrtak, 5. jula, nastavlja se sunčano i vruće vrijeme, uz moguće naoblačenje tokom popodneva i večeri koji mogu donijeti kratkotrajne pljuskove ili lokalne nepogode praćene gradom. Najviša dnevna temperatura vazduha od 32 do 38, na jugu i ponegdje na istoku i do 40, a na planinama od 28 stepeni.

Agencije