Privremeni posao za nezaposlene

29. avgusta 2012. 058.ba

Tomislav Popović i Novak Savić

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović i direktor preduzeća „Omorika“ Višegrad Novak Savić potpisali su sa koordinatorom Fonda otvoreno društvo BiH, Bogdanom Popovićem, ugovor o realizaciji „Radno intenzivnog projekta u BiH“.

-Radi se o projektu u koga će biti uključeno oko 80 lica sa evidencije višegradskog biroa za zapošljavanje, koji ima dvostruku korist. Privremeno se omogućava radno angažovanje određenog broja nezaposlenih lica, a kao rezultat dobijamo znatno čistije javne površine. Projekat će se realizovati preko preduzeća „Omorika“, koje je ponudilo najbolje uslove za njegovu realizaciju, rekao je načelnik Tomislav Popović, najavljujući početak njegove realizacije za septembar.

Koordinator projekta Bogdan Popović je pojasnio da je planirano uređenje obala rijeka Rzav i Drina, u dužini od 3,5 kilometra, zatim izgradnja pješačke staze dužine od 700 metara, čišćenje divljih deponija, te proširenje gradskog groblja za dodatnih 2.000 metara kvadratnih.

-Naknade angažovanim licima plaćaće se po standardima Svjetske banke, u iznosu od tri marke po jednom radnom satu, pojasnio je Bogdan Popović.

Projekat se provodi u 19 BiH opština, a njegova ukupna vrijednost je 129.000 maraka. Fonda za otvoreno društvo BiH za njegovu realizaciju izdvaja 100.000, a preostalih 29.000 maraka opština Višegrad.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,