Privremeni posao za nezaposlene

29.08.2012.

Tomislav Popović i Novak Savić

VIŠEGRAD – Načelnik opštine Višegrad Tomislav Popović i direktor preduzeća „Omorika“ Višegrad Novak Savić potpisali su sa koordinatorom Fonda otvoreno društvo BiH, Bogdanom Popovićem, ugovor o realizaciji „Radno intenzivnog projekta u BiH“.

-Radi se o projektu u koga će biti uključeno oko 80 lica sa evidencije višegradskog biroa za zapošljavanje, koji ima dvostruku korist. Privremeno se omogućava radno angažovanje određenog broja nezaposlenih lica, a kao rezultat dobijamo znatno čistije javne površine. Projekat će se realizovati preko preduzeća „Omorika“, koje je ponudilo najbolje uslove za njegovu realizaciju, rekao je načelnik Tomislav Popović, najavljujući početak njegove realizacije za septembar.

Koordinator projekta Bogdan Popović je pojasnio da je planirano uređenje obala rijeka Rzav i Drina, u dužini od 3,5 kilometra, zatim izgradnja pješačke staze dužine od 700 metara, čišćenje divljih deponija, te proširenje gradskog groblja za dodatnih 2.000 metara kvadratnih.

-Naknade angažovanim licima plaćaće se po standardima Svjetske banke, u iznosu od tri marke po jednom radnom satu, pojasnio je Bogdan Popović.

Projekat se provodi u 19 BiH opština, a njegova ukupna vrijednost je 129.000 maraka. Fonda za otvoreno društvo BiH za njegovu realizaciju izdvaja 100.000, a preostalih 29.000 maraka opština Višegrad.