Svi udžbenici u knjižarama

Agencije - 16. avgusta 2012. 058.ba

Zavod za udžbenike

INFO – Svi udžbenici za narednu školsku godinu mogu se nabaviti u 17 knjižara Zavoda za udžbenike i nastavna sredstva Republike Srpske, kao i knjižarama poslovnim partnerima, rekao je Srni portparol Zavoda Dejan Kerleta.

Kerleta je izrazio nadu da su ovim rokom štampanja i izdavanja udžbenika olakšana kupovina i obezbjeđeni uslovi da se ne stvaraju velike gužve pred sam početak školske godine.

On je naveo da su cijene udžbenika iste, kao i prethodne sezone, odnosno za osnovnu školu 7,5 KM, radnih listova do 5,5 KM, dok je prosječna cijena udžbenika za srednju školu oko 9,90 KM.

Komplet obaveznih udžbenika za treći razred, bez knjiga za strani jezik, košta 64,5 KM, za četvrti 72 KM, peti 70, šesti 105,50 KM, sedmi 104, osmi 138,5, a deveti razred 120 KM.

Kerleta je podsjetio da je Vlada Republike Srpske donijela odluku o nabavci udžbenika učenicima prvog i drugog razreda u svim osnovnim školama u Srpskoj.

On kaže da će, prema evidenciji Ministarstva prosvjete i kulture RS, udžbenike dobiti 10.500 učenika prvog i 10.600 učenika drugog razreda osnovne škole, za šta će Vlada izdvojiti 963.300 KM.

„Ovu odluku Zavod će u potpunosti ispoštovati i učenike će novi udžbenici dočekati u školskim klupama prvog dana škole, kao i sve odlične učenike iz višečlanih porodica za čiju će nabavku udžbenika, odlukom Vlade RS, Ministarstvo porodice, omladine i sporta izdvojiti 260.000 KM“, naglasio je Kerleta.

Uporedo sa ovim, počele su aktivnosti na obilježavanju 20. godina postojanja i uspješnog rada Zavoda promocijom izdanja u crkvi Svetog Save u Londonu za vrijeme Olimpijskih igara.

Kerleta je naglasio da su nakon promocije neka od izdanja Zavoda poklonjena „Crkvenoj nedeljnoj školi Sveti Sava“ u Londonu.

„Obilježavanje 20 godina postojanja biće prilika da se prisjetimo osnivanja Zavoda, njegovog puta od ratne Srpske Ilidže preko Bijeljine do Istočnog Sarajeva, gdje je i danas smješten“, naglasio je Kerleta i dodao da će, osim Almanaha u kojem će biti objavljeni podaci o svim njihovim izdanjima, jubilej obilježiti i prigodnim programima i svečanom akademijom.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: , ,