Bogatiji za 65 novih djela

03. septembra 2012. 058.ba

Međunarodno likovno savborovanje „Višegrad-Dobrun 2012“

VIŠEGRAD – Slikari, grafičari i vajari, koji su učestvovali na 19. Međunarodnom likovnom saborovanju „Višegrad-Dobrun 2012“, fundus višegradskog saborovanja obogatili su za 65 novih djela, potvrdio je Hadži Branko Nikitović, višegradski slikar, osnivač i domaćin ove kulturne maniofestacije koja je održana od 25. do 31. avgusta.

-Umjetnici su uradili 36 slika i 25 grafičkih listova, te četiri vajarska djela. Pored toga, u manastiru Svetog Nikolaja u Dobrunskoj Rijeci, tri mlada umjetnika su oslikala zidove u paraklisu posvećenom Svetom Vasiliju Ostroškom-Čudotvorcu, pojasnio je Nikitović, dodavši da su dva profesionalna fotografa zabilježila preko 1.000 fajlova sa motivima Višegrada i njegove okoline.

Međunarodno likovno savborovanje „Višegrad-Dobrun 2012“

Ovogodišnje saborovanje obilježilo je izuzetno zapaženo predavanje beogradskog slikara, istoričara umjetnosti i putopisca Milutina Dedića pod nazivom „Hilandar zauvek“, te recital u Andrićgradu, na kome su umjetnici čitali odlomke iz romana „Na Drini ćuprija“ Ive Andrića, na jezicima svojih zemalja.

Međunarodno likovno savborovanje „Višegrad-Dobrun 2012“

Na 19. međunarodnom likovnom saborovanju „Višegrad-Dobrun 2012“ učestvovalo je 35 umjetnika iz 10 zemalja svijeta.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Slavko Heleta

Slavko Heleta, novinar iz Višegrada,

Njegove priloge i emisije možete slušati u programu Radio Višegrada, a tekstove čitati na višegradskim internet portalima, te zvaničnom sajtu opštine Novo Goražde.
Član Redakcije časopisa "Dabar", Mitropolije dabrobosanske i glavni i odgovorni urednik časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu "Soko", Dobrun.
Njegovu poeziju možete čitati na ličnom internet blogu slavkoheleta.blogspot.com.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Slavko Heleta

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.