Višegrad važna destinacija za Srpsku

SRNA - Radoje Tasić - 12. septembra 2012. 058.ba

Dodik u Višegradu

VIŠEGRAD – Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je večeras da srpski narod u Republici Srpskoj očekuje da BiH pomogne Srpsku, a ako ne bude tako onda takva država Srbima i ne treba. Dodik je na predizbornom skupu u Višegradu rekao da Republika Srpska nije bankrotirala kao neke države u susjedstvu, niti će bankrotirati. „Za proteklih pet godina uspjeli smo da srpski narod u Republici Srpskoj oslobodimo straha i vratimo mu dostojanstvo“, naveo je Dodik.

On je rekao da je Višegrad važna destinacija za Republiku Srpsku, ističući da je Andićgrad megaprojekat koji će u kulturnom, ekonomskom, socijalnom i psihološkom smislu preporoditi ovu sredinu i biti poznat u svjetskim razmjerama.

„Procjena je da će grad od kamena godišnje posjetiti i do 500.000 turista što će ekonomski ojačati stanovništvo i Višegrad učiniti još većim i ljepšim“, rekao je Dodik i podsjetio da će Andrićgrad imati Andrićev institut, od svjetskog značaja, Akademiju lijepih umjetnosti, te crkvu repliku manastira Visoki Dečani.

Dodik je rekao da je sa ministrom inostranih poslova Izraela Avigdorom Libermanom i poznatim srpskim režiserom Emirom Kusturicom dogovorio izgradnju sinagoge u Višegradu, koja je nekad u ovom gradu i postojala.

Lider SNSD-a pohvalio je opštinsku vlast koja je od Višegrada načinila grad iz koga se više ne odlazi, već njegovi stanovnici ostaju, a mnogi drugi dolaze.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine i aktuelni načelnik Tomislav Popović rekao je da je vlast, zahvaljujući domaćinskom poslovanju, izgradila niz značajnih infrastrukturnih objekata i povećala zaposlenost. „Važno je da ljudi u nas imaju povjerenje, a sve što smo planirali i obećali uradićemo ako dobijemo mandat i na ovim izborima“, rekao je Popović.

Na tribini, na kojoj je govorio i potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić, predstavljeni su kandidati za odbornike.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Oznake: