Promocija Evropske Unije u Čajniču

19. октобра 2012. 058.ba

Promocija Evropske Unije u Čajniču

ČAJNIČE – Danas je ispred platoa Doma kulture „Filip Višnjić“ u Čajniču, organizovana podjela publikacija sa sadržajima o Evropskoj Uniji, koju je u sklopu posjeta malim sredinama širom BiH, sproveo Centar za civilno društvo u saradnji sa Češkom razvojnom agencijom.

-„Centar za civilno društvo već godinama finansira projekte, koji se tiču evropskih integracija. Naime, današnja posjeta malim sredinama ima za cilj, promociju Evropskih vrijednosti i projekat je koji podržava Češka razvojna agencija za saradnju, te smo ovim povodom mi danas u Čajniču“, kaže Dragana Šarić, program-administrator Centra za civilno društvo.

Ova aktivnost Centra za civilno društvo, organizovana je na nivou cijele BiH, a prioritet su nerazvijene sredine i opštine u kojima su manje zastupljene promocije Evropske Unije.

– “ Želimo upoznati ljude iz manjih sredina o sadržaju i javnim pozivima, koje sprovodi delegacija Evropske Unije i Češka razvojna agencija, a cilj nam je, da se razvije saradnja izmedju opština i Civilnog društva, kroz različita nepovratna finansijska sredstva, koja su nerazvijenim sredinama uvijek dobro došla“, naglasila je Šarićeva.

Šarićeva je istakla, da se Češka Republika obavezala, kako će finansijski pomoći različite, a neophodne razvojne projekte u manjim i nerazvijenim sredinama, kakva je i opština Čajniče.

Pratite nas na FACEBOOKU
Zatvori

Autor: Miroslava Perendija

Rodjena je u Čajniču, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Fakultet Političkih nauka završila je u Banja Luci, gdje je stekla zvanje diplomirani novinar. Radi kao novinar – dopisnik za dnevne novine Dan RS i Radio Foča. Urednik je mjesečnog izdanja Biltena – „Mi volimo Čajniče“.

Pogledajte sve vijesti čiji je autor Miroslava Perendija

Komentari:

Komentari se objavljuju u realnom vremenu i 058.ba ne može se smatrati odgovornim za izrečeno. Zabranjeno je vrijeđanje, psovanje i klevetanje. Komentari sa takvim sadržajem biće izbrisani, a lažni profili biće banovani.

Ознаке: , ,